عادت های ما؛ حلقه ی گم شده ی یک زندگی خوب!

قدرتِ عادت

یکی از ويژگي‌های عجیب غریبِ انسان _این موجودِ پیچیده‌ی قدرتمند_ اینه که یه‌سری کارها رو بعد از گذشتِ مدت زمان مشخصی تبدیل به عادت می‌کنه. احتمالاً در مورد کلمه‌ی عادت چیزای زیادی شنیدید، اما ممکنه هنوز به مفهوم واقعی و اهمیتش پی نبرده باشید. اگه بخوام اهمیت این کلمه جادویی رو براتون توصیف کنم باید بگم تفاوتِ:
  •  انسانی ارزشمند با یه انسان بی‌ارزش.
  •  فردی پولدار با یه فرد بی پول.
  •  فردی آگاه با یه فرد جاهل.
  •  فروشنده ای قدرتمند با کسی که یه پول بخور نمیر در میاره.
  •  دانشجویی فعال و قوی با یه دانشجوی بی هدف و بی‌انگیزه.
  •  یه دانش‌آموز برتر با دانش آموزی معمولی.
 و به‌طور کلی:
.
تفاوت یه فرد موفق با یه فرد بازنده، در عادت های این افراده!
 پی بردن به قدرت حیرت‌آور عادت، اصلا راحت نیست. چراکه اثرگذاری عادت‌ها، یه فرآیندِ کند و زمان‌بره. به همین دلیل خیلی‌ها درک درستی ازش ندارن و بهش بی‌توجهی می کنن.

نحوه ی عملکرد عادت های ما

 عادت‌ها تاثير آني و لحظه‌ای ندارن. ما بار اولی که دستمون به یک شئ خیلی داغ مثل بخاری برخورد کرد، متوجه شدیم که به هیچ‌وجه نباید این حرکت رو تکرار کنیم. چرا که در همون لحظه اشک در چشمامون جمع میشه و دادمون درمیاد!
 اما یه‌سری از کارها هستن که تأثيرشون مثلِ دست گذاشتن رو بخاری واضح و مشخص نیست. انجام این کارها در نگاهِ اول هیچ تاثيري روی زندگیِ ما نمیذاره! برای مثال قرار نیست اگه امروز ۴ ساعت سرمون تو گوشی بود دیگه اون آينده‌ی رویایی که برا خودمون تصور می‌کنیم رو از دست داده باشیم! با تماشای ۲ ساعت تلویزیون هیچ‌کس زندگیش رو نباخته! یه‌کم خرج اضافه داشتن باعث نشده کسی از گرسنگی بمیره!
 این حرف‌ها کاملا درسته! اما…. اما تا زمانی‌که این رفتارها در وجود ما ریشه نکرده باشن. تا زمانی‌که هرکدوم ازین انتخاب‌های کوچیک برای ما تبدیل به عادت نشده باشن!

عادت استفاده ی زیاد از گوشی

 تاثير استفاده چهار ساعته از گوشی در یک روز، خیلی ملموس نیست! به‌نظر می‌رسه هیچ اتفاقی نیفتاده! آينده و شانس موفقیت ما تغییر چندانی نکرده! اما زمانی‌که پای پارامتر زمان وسط میاد. وقتی که این کارِ ما تبدیل به یک عادت همیشگی شد. زمانی‌که این کار در مدت زمان طولانی تکرار شد، ناگهان متوجه میشیم همین کار به ظاهر بی‌اهمیت، مثل یک سونامی، کل زندگی ما و رویاهامون رو نابود کرده، بدون این‌که بفهمیم این ضربه رو از کجا خوردیم!

تاثیر عادت های افراد بر موفقیتشون

 تفاوت انسان‌های موفق و بازنده در عادت‌های این افراده. در انتخاب‌هایی که دارن. در کارهای کوچیکی که هرروز به صورت ارادی یا غیرارادی تکرار می‌کنن. همین‌قدر که تاثیرات عادت‌های ما می‌تونن خطرناک و مخرب باشن، به همون اندازه هم می‌تونن ما رو بالا بکشن. این درصورتیه که از این قدرتِ مخفی به نفع خودمون استفاده کنیم. انجام هر کار مثبتي ممکنه در ابتدا برامون سخت باشه. اما بعد از مدت زمان مشخصی تبدیل به کاری میشه که انرژيِ بسیار کمی از ما می‌گیره. تکرار این کارها بعد از مدتی، تبدیل به یه کار روتین و راحت میشه.
.
عادت
عادت
دونستن این نکته می‌تونه یه انگیزه‌ی بسیار قوی برای ایجاد عادت‌های مثبت باشه:
.
 حتی یک عادتِ مثبتِ کوچیک، با گذشت زمان می‌تونه زندگی ما رو کاملاً دگرگون کنه. تاثیرات یک عادت مثبت به مرور در وجود ما شکل می‌گیره و به‌سختی از بین میره.
 در مورد عادت‌های سازنده و مخربمون فکر کنیم و لیستی از اونا تهیه کنیم. فراموش نکنیم که بهترين راه برای ترک عادات بد، جایگزینی عادات مثبت هست. باید انقدر زمانمون رو با عادات مثبت پر کنیم، که عادات منفی مجالی برای عرض‌اندام نداشته باشن. برای ایجاد عادت های مثبت، کتاب اثر مرکب نوشته ی دارن هاردی می تونه به شدت کمک کننده باشه. با کلیک روی اسم این کتاب می تونید توضیحاتش رو بخونید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
فهرست